Geef uw mening over het meten van fysieke activiteit en (zuurstof)uithouding (onderzoek KU Leuven – EULAR)

Waarschijnlijk beseft u ook dat een correcte behandeling van AS voor het grootste deel gebaseerd is op de resultaten van wetenschappelijk onderzoek. Net zoals de behandeling nog steeds kan verbeterd worden, zo zijn er nog voldoende onderzoeksgebieden waar de wetenschap haar kennis verder wil uitdiepen.Precies daarom vinden wij het gepast om elke vraag om medewerking aan zo’n projecten te versturen naar onze leden.

Hieronder vindt u een mail vanuit het Onderzoekscentrum voor Skeletale Biologie en Engineering van de K.U. Leuven met het verzoek om, volledig anoniem, een on-line vragenlijst in te vullen.

De vragenlijst kan u vinden op https://nl.surveymonkey.com/r/patientversion

Recent of in het verleden werd bij u een vorm van inflammatoire artritis (bv. reumatoïde artritis, ankyloserende spondylitis, psoriatrische artritis) vastgesteld. Ongetwijfeld ondervindt u dagelijks het belang van optimale fysieke activiteit en (zuurstof)uithouding voor uw gezondheid.

Wij nodigen u graag uit om via een slechts ±15 minuten durende vragenlijst anoniem uw mening te geven over subjectieve en objectieve metingen van fysieke activiteit en capaciteit, meer bepaald over:

  • De bekendheid
  • Het gebruik
  • De barrières en uw voorkeuren bij het gebruik
  • De opleidingsnoden omtrent deze technieken.

Deze uitnodiging geldt voor alle patiënten met inflammatoire artritis, geef gerust door aan medepatiënten. 

De link naar het anoniem onderzoek  blijft slechts enkele weken beschikbaar, dus neem nu deel !

Het ’Onderzoekscentrum voor Skeletale Biologie en Engineering’ (KU Leuven) en de ‘European League Against Rheumatism’ (EULAR) organiseren dit onderzoek om de kwaliteit van zorg te verbeteren.

Wij hopen alvast op uw medewerking en danken u bij voorbaat,

Drs. Thijs Swinnen (kinesitherapeut), mevr. Sara Willemijns (kinesitherapeut), prof. dr. René Westhovens (reumatoloog), dr. Kurt de Vlam (reumatoloog).

Voor vragen: [email protected]Geef een reactie