Even Lezen

Tooltips M_Algemeen_AlgemeneUitleg_wit

Het was onze bedoeling om dit medisch gedeelte zo begrijpelijk mogelijk te maken voor iedereen. Maar soms is het gewoon handiger om één medische term te gebruiken in plaats van een hele omschrijving. Wij hadden kunnen kiezen voor voetnoten onderaan de pagina, maar we denken dat onze aanpak met zogenaamde ‘Tooltips’ er voor zorgt dat vlotter kan  worden gelezen.
Jullie zullen dus regelmatig een woord of uitdrukking in een ander lettertype zien staan (onderstreept, wat lichter van kleur). Als jullie de muiswijzer gewoon op dat woord plaatsen, verschijnt een ballonnetje met een erg korte uitleg. Jullie kunnen ook klikken op het woord, en dan verschijnt een apart kadertje waar dikwijls een meer uitgebreide uitleg staat, soms met nog een figuur erbij. Als je de uitleg gelezen hebt, keer je terug en je leest verder op de pagina waar je zat.

Informatie op maat

Omdat deze tekst bedoeld is voor een breed publiek, wordt niet alles in detail uitgelegd. Voor wie dieper op bepaalde zaken wil ingaan, hebben wij voor ongeveer elk hoofdstuk een tweede (soms zelfs een derde) niveau voorzien, die telkens meer gedetailleerd, en dus ook wat moeilijker zijn. Jullie zullen begrijpen dat wij deze aparte pagina’s vooral voorbehouden voor onze leden. Wie toch toegang wil tot deze bijkomende informatie kan zich lid maken of, indien dit om één of andere reden niet mogelijk is, de voorzitter vragen om als gast geregistreerd te kunnen worden.

Figuren

Wij hebben gemerkt dat de figuren op de pagina’s niet altijd even scherp zijn. Wij zoeken inmiddels met onze webbouwer naar een oplossing daarvoor. Maar weet wel dat jullie door op een figuur te klikken, meestal een grotere versie ervan kunnen bekijken, en die is dan wel haarscherp.
Opnieuw vanuit ons streven om dit hoofdstuk voor iedereen zo begrijpbaar mogelijk te maken, hebben wij een aantal figuren met (meestal) Engelse termen zo zorgvuldig mogelijk vertaald. Op enkele zeldzame uitzonderingen na staat bij elke figuur vermeld van waar ze afkomstig is. Meestal is dat van een andere website. Als de beheerder van zo’n site bezwaar maakt tegen het gebruik ervan kan hij ons dat mededelen via één van de adressen op onze Contact pagina.