Infosessie voor jonge reuma-ouders

Heb je reuma en heb je kinderen en/of een kinderwens? Heeft je kind een reumatische aandoening?

Dan ben je van harte welkom op één van de ontmoetingsmomenten van het project ReumaMaMa’s van Reumanet. Naast professionele uitleg van zorgverleners, krijg je de gelegenheid om ervaringen te delen met en tips op te doen van andere (toekomstige) ouders in hetzelfde schuitje. Op beide dagen staat een persoonlijke aanpak en benadering centraal, met antwoorden op al je vragen.

Zaterdag 3 maart 2018
Voor mensen met reuma (RA, SpA, PsA, Lupus, Fibromyalgie, …) en een kinderwens en/of kinderen.

Programma:
10u-12u: Getuigenissen van ReumaMaMa’s en –PaPa’s met verschillende reumatische aandoeningen. Ze vertellen over hun ervaringen met zwangerschap en bevalling, borstvoeding, praktische verzorging…. Er is voldoende ruimte om vragen te stellen en bekommernissen te delen. De vragen worden meegenomen naar het namiddaggedeelte.

13u-15u: Lezingen over zwangerschap, bevalling, seksualiteit en reuma door specialisten. Aanvullend kunnen vragen gesteld worden. Prof. Westhovens (UZ Leuven, reumatoloog), Dr. Dehaene (UZ Gent, gynaecologe) en psychologe K. Michielsen geven tekst en uitleg.

Zaterdag 21 april 2018
Voor ouders van een kind met reuma.

Programma:
In samenwerking met ORKA (Ouders van ReumaKinderen en –Adolescenten) zorgt ReumaNet voor een interactieve infodag. Een concreter programma volgt nog, maar houd zeker de datum al vrij.

Praktisch:
Plaats: ReumaHuis, Imperiastraat 16, Zaventem
Tijdstip: Van 10u tot 15u, onthaal vanaf 9.30u
Deelname is gratis, inschrijven vooraf is wel nodig: [email protected] of via telefoon 0470/329 457 (di en do van 11u tot 13u)
U kan kiezen om een hele of een halve dag te volgen. Graag meedelen bij inschrijving.

Meer info vind je hier.Geef een reactie