Publicaties

Ons tijdschrift “Recht Op”

In het driemaandelijks tijdschrift vind je relevante en accurate informatie; informatie  over de ziekte zelf (ontstaan, diagnose, behandeling, …), maar ook over het effect van de ziekte  op de patiënt en zijn omgeving (verwerking, relatie, werkgelegenheid, sociale voorzieningen, …). Ook  worden geplande  VVSA-activiteiten aangekondigd en nadien in het ledenblad besproken .

De redactie  staat open voor suggesties, lezersbrieven en artikels. Mail naar : [email protected]

Lees hier meer over het tijdschrift en ontdek onze archiefnummers.

 

Het oefenprogramma

VVB Oefenboekje-voor elk wat wils

Als je goed naar je arts hebt geluisterd zou je moeten weten dat in beweging blijven, ook op dagen dat het niet goed gaat, een belangrijke remedie is tegen het vastgroeien. Alleen kan hij er niet bij vertellen hoe je dat moet volhouden.

Variëren is belangrijk om de sleur te doorbreken. Daarom heeft VVSA een speciaal oefenprogramma voor AS-patiënten gemaakt, op ieders maat. Bekijk met je kinesist welke oefeningen voor  jou het best geschikt zijn of probeer ze zelf uit  .

Het oefenprogramma kan je bestellen via de VVSA-winkel. VVSA-leden krijgen een aanzienlijke korting op de aankoop.

Brochures Pijn en SpA

Omgaan met pijn is geen eenvoudige klus, en al zeker niet als het over chronische pijn gaat. En toch moeten we doorgaan en ermee leren leven.  Hoe kunnen we dat doen? Dat zetten we voor jou op een rijtje in de 2 gloednieuwe VVSA-brochures rond pijn: ‘wat is pijn bij SpA’ en ‘werk aan je pijn bij SpA’.

Wat is pijn bij SpA?

In de brochure “Wat is pijn bij SpA?” lees je meer over wat pijn precies is.

Wat is pijn nu eigenlijk? Hoe ontstaat de pijn bij spondyloartritis? Wat is het verschil tussen acute en chronische pijn in ons lichaam? En wat gebeurt er precies in jouw lichaam wanneer je chronische pijn hebt?

Werk aan je pijn bij SpA!

In een tweede brochure “Werk aan je pijn bij SpA” lees je meer over hoe je pijn kan aanpakken, over wat je zelf kan doen bij chronische pijn. Aan de hand van werkplannen krijg je een aantal praktische tips om chronische pijn zelf aan te pakken.

Beide brochures kan je bestellen via de VVSA-winkel. VVSA-leden krijgen een aanzienlijke korting op de aankoop.

Overige publicaties

Onze lijst met publicaties wordt momenteel herbekeken. Wij publiceren binnenkort de vernieuwde lijst.