VVSA Gent uit bezorgdheid over parkeerbeleid UZ Gent

Enkele patiëntenverenigingen die gebruik maken van het revalidatiezwembad van het UZ Gent verliezen vanaf volgende week het voorrecht om gratis te parkeren aan het ziekenhuis. Het UZ wil zo de parkeerdruk op haar site te verlichten. De beslissing valt echter in slechte aarde. “Door het hoge parkeertarief dreigt het zwemmen onbetaalbaar te worden”, zegt belangenvereniging VVSA.

De Gentse afdeling van de Vlaamse Vereniging voor Spondyloartritis (VVSA) zwemt al meer dan 25 jaar in het revalidatiebad op de campus van het UZ Gent. De leden van de zwemgroep kampen met ernstige reumatische klachten.

”Naast medicatie en kinesitherapie is ook beweging een belangrijke pijler in de behandeling. Leden die zwemmen, krijgen beduidend betere scores van hun reumatologen voor mobiliteit”, verduidelijkt Claire Van Moffaert, verantwoordelijke van de zwemgroep van VVSA Gent.

Momenteel maken de leden van de VVSA gebruik van parkeerbadges om gratis te kunnen parkeren voor hun zwembeurt. Ze moeten enkel een bijdrage betalen voor de badge. Vanaf volgende week vervalt dat privilege echter. “Vanaf donderdag 1 maart moeten we de volle pot betalen voor de parking: 5 euro. Onze groep kende vorig jaar 82 oefenbeurten, dus dat is omgerekend 410 euro aan parkeergeld per lid per jaar. Voor alle zwembeurten betalen we opgeteld slechts 70 euro per jaar”, zegt Van Moffaert.

“Die zware extra kost is niet haalbaar voor onze doelgroep die het sowieso financieel al niet onder de markt heeft. Het zwemmen dreigt onbetaalbaar te worden. Ook andere zwemgroepen zoals hartpatiënten dreigen slachtoffer te worden van deze regeling.”

Het volledige artikel uit Het Laatste Nieuws rond deze actie van VVSA Gent lees je hier.Geef een reactie