VVSA plant een tulpenbol voor meer begrip

Op 12 oktober startte het Nederlandse Reumafonds met de ‘Kweek begrip, plant een bol’-campagne. In deze campagne wordt iedereen opgeroepen om een tulpenbol te planten en zo symbolisch begrip te kweken voor mensen met reuma. Want begrip verzacht de pijn van reuma.

Iedereen kent wel iemand met reuma, maar weinig mensen weten wat het betekent om met reuma te leven. Reuma betekent moeite met bewegen, extreme vermoeidheid en ondraaglijke pijn. Omdat je dat niet altijd ziet, én omdat de klachten van dag tot dag verschillen, ervaren veel reumapatiënten onbegrip. Dat is dus pijn bovenop pijn. Uit recent onderzoek van het Reumafonds blijkt dat maar liefst 50 procent van de mensen met reuma onbegrip ervaart.

Je kunt pas begrip voor reuma tonen als je er meer van weet. Daarom staat tijdens de campagneperiode tot aan het moment dat de tulpen in bloei staan (eind maart), het vergroten van de kennis over reuma centraal. Door een tulpenbol te planten op dit online bollenveld, helpen we in die periode om de kennis over reuma te vergroten. En om daarmee dus meer begrip voor reuma te kunnen tonen of vragen! Alle bollenplanters worden tijdens het groeiproces van de eigen tulp door persoonlijke verhalen, feiten en cijfers meegenomen in de wereld van mensen met reuma.

VVSA nam een kijkje op het bollenveld en plantte alvast haar eigen tulpenbol! Want ook wij willen ons steentje bijdragen aan het kweken van meer begrip voor reuma!

Wil jij ook een tulpenbol planten? Dan kan je hier.Geef een reactie