Wereld Reuma Dag op 12 oktober

Op 12 oktober is het Wereld Reuma Dag. Prima gelegenheid voor Reumanet om een aantal bijzondere acties te organiseren:

  • Virtueel reuma-symposium. Van 28 september tot en met 15 oktober organiseert ReumaNet haar eerste virtueel congres met lezingen, standen en informatiefilmpjes.Tijdens het eerste online reuma-symposium kan je je vanuit jouw luie zetel informeren rond de nieuwste ontwikkelingen in het reumaveld. ReumaNet en de leden-verenigingen (CIB-Liga, PPP, RA-Liga, VLFP, VVSA, ORKA en Jong&Reuma) vinden een correcte informatieverspreiding immers heel belangrijk. Op het symposium kan je 18 dagen lang terecht voor ziekte-specifieke informatie, informatie over ergotherapie, kinesitherapie, gezondheidseconomie, online informatievergaring, … Meer dan twintig presentaties en nog veel meer documentatie staan gratis ter beschikking. Registreer je vandaag nog en neem deel aan dit online reuma-symposium. En vergeet de VVSA-stand op de infobeurs zeker niet te bezoeken!

van 28 september tot 15 oktober 2017 – gratis – voor patiënten, hun omgeving, zorgverleners, beleidsmakers, industrie – info hier

  • “Don’t delay, connect today”-actie in Brussel-Zuid. Onderzoeken tonen aan dat vroeg ingrijpen blijvende schade bij reumatische aandoeningen kan vermijden. De eerste symptomen zijn echter vaak onduidelijk of niet terug te brengen op reuma, waardoor de juiste diagnosestelling op zich laat wachten. Door mensen attent te maken op de signalen van reuma én hen bewust te maken dat reuma op elke leeftijd kan voorkomen, wil ReumaNet samen met haar partners in de reumatologie de gevolgen van reumatische aandoeningen beperken. Op 12 oktober houden patiëntenorganisaties ReumaNet en Clair en de beroepsverenigingen van reumatologen (KBVR) en paramedici in reumatologie (BHPR) een sensibiliseringsactie in station Brussel Zuid. Voorbijgangers zullen aangesproken worden en geïnformeerd worden rond reumatische aandoeningen en het belang van een vroege diagnose. Zorgverleners en patiënten zijn present voor extra uitleg.

op 12 oktober, van 14u tot 18 u in Station Brussel Zuid

  • Opendeurdag in ReumaHuis. Sinds 2015 huist ReumaNet in het ReumaHuis in Zaventem. Naast een ontmoetingsplek voor de verenigingen en de andere partners in de zorgverlening voor mensen met reumatische aandoeningen, biedt dit huis ook een schat aan informatie over reuma. Iedereen kan er steeds vrij in- en uitlopen op dinsdagen en donderdagen tussen 11u en 13u of na afspraak. Op Wereld Reuma Dag houdt het ReumaHuis een open dag. Iedereen is welkom voor een uitgebreide kennismaking met het aanbod aan documentatie, een gesprek met patiënt experten, snuisteren in de bibliotheek of een spontane babbel met lotgenoten. Uiteraard vergezeld van een hapje en een drankje.

op 12 oktober van 12u tot 19u, ReumaHuis, Imperiastraat 16, 1930 Zaventem (voldoende parkeergelegenheid)

  • En nog op 12 oktober zijn er, naar jaarlijkse traditie, in enkele ziekenhuizen infostanden rond reumatische aandoeningen.

 

Voor meer informatie kan je terecht bij Reumanet of via [email protected]Geef een reactie